Banner
Nieuws

MJOP de basis voor investeringen

Iedere VvE is wettelijk verplicht jaarlijks een bedrag te reserveren om een onderhoudsreserve op te bouwen, maar hoe doe je dit? Het MJOP is hier de oplossing voor.

MJOP

Wat is dit eigenlijk? MJOP staat voor MeerJarenOnderhoudsPlan. Dit rapport wordt opgemaakt voor de gemeenschappelijke delen van het pand. Hier vallen altijd het dak, de gevel, de kozijnen, het trappenhuis en de installaties onder.

Wat staat er in een MJOP?

In dit rapport staat altijd wanneer er voor welk gemeenschappelijk onderdeel van het pand onderhoud moet worden uitgevoerd en wat de kosten zijn. Met deze gegevens kan er op voorhand voorspeld worden wat de kosten voor het onderhoud aan het gebouw zijn. Als het dak over 20 jaar aan groot onderhoud toe is, kan hier tijdig geld voor gereserveerd worden. Op deze manier blijven de jaarlijkse bijdragen voor de VvE zo constant mogelijk.

Conditiemeting

Wij adviseren bij het opstellen van een MJOP ook een conditiemeting uit te voeren. Deze meting geeft direct inzicht welke onderdelen spoedig of juist later onderhoud nodig hebben. Een MJOP wordt opgemaakt op basis van de gemiddelde levensduur maar gaat niet uit van de huidige staat. Door het opstellen van een conditiemeting blijft de planning te allen tijde actueel.

Meer informatie

Wilt u hulp bij het goed en duurzaam onderhouden van uw gebouw? Onze adviseurs helpen u graag bij het opstellen van een MJOP en conditiemeting. Neem contact op via 023-555 3456 of m3@millen3um.nl.

Bron: Appartement & Eigenaar | Editie 4 | 2018